4 Ekim 2015 Pazar

Y kuşağının bebekleri bu siteden giyiniyor

Türkiye'de anne - bebek segmentinde boşluk olduğunu gören Netset Group, bir yıl önce Butikbebe.com'u kurdu. Site şu anda 300 bin üyeye sahip ve günde 400 kargo çıkarıyor. Yılsonu hedefi, private label ile tedarik ağını güçlendirmek.
Günümüzün 'Y kuşağı' aynı zamanda potansiyeli büyük bir tüketici kitlesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle e-ticaret açısından.. 30'lu yaşlarının başındaki Y kuşağının hızla çocuk sahibi olduğunu ve anne-bebek segmentinde ciddi bir potansiyel yarattığını keşfeden Netset Group, bir yıl önce kurduğu Butik-bebe.com sitesiyle bu alanda liderliğe hazırlanıyor. Bir katalog sitesi olan Markduck.com'u da bünyesinde barındıran grup, çeşitli e-ticaret sitelerine ürun tedariki de yapıyor. Yıllardır iletişim sektöründe hizmet verdiklerini ve bu segmentte ciddi bir boşluk gördükleri için Butikbebe.com'u kurduklarını söyleyen Netset Group Kurucu Ortağı Özgür Aksakallı, sitenin şu anda 300 bin üyesi olduğuna işaret ediyor. Sitede haftada ortalama 50 yeni kampanya sunuluyor, her kampanyada 100 çeşit ürün bulunuyor. En çok talep İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa'dan geliyor. Önümüzdeki dönem private label çıkarmayı planlıyor. Hamile ve 0-2 yaş ürünlerinde yüksek satışlara ulaşmış durumda. Aksakallı, "4 milyon e-ticaret kullanıcısı büyük bir pazar demek ama yolun henüz başındayız" diyor.
"E-ticaret iyi bir tedarik ağı, finansal güç ve ciddi iş bilgisi gerektiriyor. 4 milyon mevcut e-ticaret kullanıcısı bile büyük bir pazar demek."


"Global ürünler yapma hedefindeyiz"

Aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren Cemdağ, sokak armatürü pazarında yüzde 35'lik paya sahip. 2011'de kurduğu goniofotometri aydınlatma laboratuarında Ar-Ge'ye hız veriyor. En büyük müşterileri arasında Doğuş ve Borusan da var.
Aydınlatma sektörünün güçlü isimlerinden Cemdağ Aydınlatma, aydınlatma armatürleri ve ekipmanları alanında hizmet veriyor. 1968 yılında İzmir'de 60 metrekarelik bir dükkanda faaliyete başlayan şirket bugün; armatür üretimi, özel ürün tasarımı, enerji danışmanlığı, saha ölçümü ve LVD laboratuarı gibi hizmetler sunuyor. Cemdağ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sina Cem, "Babam Mustafa Cem tarafından bin dolarlık sermayeyle floresan ve cıva balastları üreterek sektöre adım attık. Bugün sokak armatürleri pazarında yüzde 35'lik bir pazar payına sahibiz" diyor. Şirketin ürünleri yol ve sokak aydınlatmalarında, hastanelerde, endüstriyel tesislerde, hava alanlarında yaygın olarak kullanılıyor. "Üretim tesislerimizde bir saat içerisinde 9 Boğaz Köprüsü' nü aydınlatabilecek sayıda sokak lambası üretiyoruz" diye sözlerini sürdüren Cem, şirketin üç ayrı üretim tesisinde faaliyet gösterdiğini kaydediyor. Cemdağ'ın ihracatının toplam üretimdeki payı yüzde 30. Ağırlıklı AB'ye ihracat yaptıklarını belirten Cem, "Hedefimiz bütün dünyada satılabılir ürünler yapmak" diye konuşuyor.

"Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat yaptık. Asıl hedefimiz bütün dünyada satılabilir ürünler yapmaya çalışmak." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder