5 Ekim 2015 Pazartesi

Danca Mobilya inovasyon ile fark yaratıyor

1997 yılında Hollandalı Verotex ortaklığında kurulan Danca Mobilya, üretiminin yüzde 90'ını ihraç ediyor. Geçen yıl cirosu 3 milyon Euro olan şirket, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle Ortadoğu'da yeni pazarlar kazanmayı hedefliyor.
Türkiye-Hollanda ortaklığında 1997'de temelleri atılan Danca Mobilya, mobilya sektöründe inovatif ürünleriyle adından söz ettiriyor. Toptan kumaş satışı ve oturma grubu üretimi yapan Verotex Industries BV'nin patronu Hugo van der Hoek ile yaptıkları ortaklıkla Türkiye pazarına açıldıklarını anlatan Danca Mobilya ortağı Nükhet Taşman, "2001 yılında Bursa'daki fabrikamızı kurduk" diyor. Danca markalı ürünlerin yanı sıra private label da üreten şirket, beş bin metrekarelik alana kurulu tesislerinde ayda ortalama iki bin adet kanepe ve koltuk üretimi yapıyor. Ürünler İstanbulda Beymen Home, Mobi ve Boyner; Ankara'da Luxi Home; Bursa'da Viva; Eskişehir'de Kuğu; İzmir'de Yenkur mağazalarında satılıyor. Danca Mobilya, üretimin yüzde 90'ını ihraç ediyor. Taşman, "2001 yılından beri Avrupa ülkelerinin yanısıra ABD ve Ortadoğu'ya ihracat yapıyoruz. Ürünlerimizi Hollanda, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İsviçre, Azerbaycan, İran ve Lübnan gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Kuzey Irak ve Arabistan'ı da pazarlarımız arasına alacağız" diyor.
"Dünyadaki ekonomik durgunluk nedeniyle satış yatırımlarına öncelik veriyoruz. Hollanda'da üç, Manavgat'ta bir tane showroom açacağız."


"Bu yıl iki kat büyüme hedefimiz var"

Yazılım sektöründe faaliyet gösteren Dflora, Türkiye'nin ilk adres verisini oluşturdu. Avrupa'ya yazılım ihraç etmek isteyen şirket, bu yılın sonunda iki kat büyümeyi hedefliyor. Müşteri portföyünde 30'dan fazla şirket bulunuyor.
Yazılım sektörünün güçlü isimlerinden Dflora, veri yönetimine odaklanarak veri kirliliği ve metabase yönetimi konusunda hizmet veriyor. Türkiye'deki yazılım pazarında yüksek marka bilinirliğine sahip olan Dflora, CRM geliştirme üzerine hizmet veren bir yazılım şirketi olarak öne çıkıyor. Şirket, yazılım denetimi, veri temizliği ve zenginleştirme, modelleme, çözüm geliştirme ve yenilemenin yanı sıra kurumsal yazılım mimarileri ve servis odaklı mimari uygulamaları gibi hizmetler de sunuyor. Şirket, 2004 yılında 10 bin TL'lik sermayeyle kuruldu. Dflora'nın müşteri portföyünde 30'dan fazla şirket var. Ağırlıklı olarak banka, sigorta ve telekomünikasyon sektörlerine hizmet veren Dflora'nın 2011 cirosu 1,5 milyon dolar. Pıgeon adı verilen adres düzenleme özelliğinin bütün Türkiye'yi kapsayan veri tabanıyla hatalı adreslerin düzeltilmesini sağladığını da anlatıyor. 2012'de yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini belirten Ekşi, "Türkiye yazılım sektöründe kendine yetiyor, üstelik gelişmeye de açık. Biz Türk mühendislerinin yaptığı ürünlerle yurtdışına açılmak istiyoruz. Uzun vadede ise Avrupa'nın tamamına yazılım ihraç etmek istiyoruz" diye konuşuyor.
"Amacımız, Türk mühendislerin yarattığı ürünlerle yurtdışına açılmak. Bu hedefle 2012'nin sonuna kadar İngiltere'de bir ofis açacağız."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder