30 Eylül 2015 Çarşamba

ABD'yi keşfetme sırası şimdi Arvento'da

Araç takip sektöründe yüksek marka bilinirliğine sahip Arvento, bu yıl yüzde 50 büyüme hedefliyor. Ağırlıklı olarak KOBİ'lere hizmet veren şirket, ihracattaki payını daha da artırmayı hedefliyor.
Araç takip sektörünün güçlü isimlerinden Arvento, mobil teknolojiler üretmek amacıyla 2003'te kuruldu. Türkiye'de araç takibi pazarında yüksek marka bilinirliğine sahip olan şirketin pazar payı yüzde 50. Ağırlıklı olarak KOBİ'lere hizmet veren Arvento'nun 185 binin üzerinde araç referansı var. Şirketin ürün portföyünün üç grupta sınıflandırıldığını ifade eden Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, "Araçlarda kullandığımız araç takip sistemleri, mal ve yük taşıma amaçlı kullanılan konteynır takip sistemleri, bir de kişi ve değerli eşyalar için kişi ve nesne takip sistemleri üretiyoruz. Bunlar ürün grupları için uyguladığımız sistemler. Bir de temel sistemler üzerine geliştirdiğimiz sensörlerle farklı birçok sektöre yönelik uygulamalarımız var" diyor. Türki Cumhuriyetler, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika ve Avrupa'daki 22 ülkeye ihracat yapan Arvento, ihracat payını yüzde 50'ye, ülke sayısını ise 35'e çıkaracak, 2015'te ise Avrupa sınırlarını aşarak ABD'ye ihracat yapmayı planlıyorlar. Geçen yıl cirolarının 30 milyon TL olduğunu belirten Hıncal, "2005'ten beri düzenli olarak ortalama yüzde 50 büyüyoruz, Geçen yıl Avrupa'nın en iyi ilk 10 firması arasında kaldık" diyor.
"Trafiğe çözüm getiren ve kazaları önleyen ürünler üzerine çalışıyoruz. Müşteri odaklı olmanın yanı sıra bir soruna çözüm sunan ürünler bizim önceliğimiz."

Fabrika yatırımlarına ağırlık verecek

Otomobil sektöründe faaliyet gösteren Asaş Holding, üretiminin yüzde 50'sini ihraç ediyor. Aylık 1 milyon 200 bin adet filtre üretme kapasitesine sahip şirketin ihracat pazarlara arasında Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç ve Fransa var.
Otomobil sektöründe faaliyet gösteren Asaş Holding, 1970 yılında dört ortakla kuruldu. 1988'de şirket hisselerinin ikisini satın aldıktan sonra yola iki ortakla devam ettiklerini söyleyen Asaş Yönetim Kurulu Başkanvekili M. Fatih Yalçınkaya, "Ahmet Göçmen ve Saffet Çerçi'nin ortaklığı bulunuyor. Ağırlıklı olarak 2011 yılına kadar fabrikaların yönetimi Ahmet Göçmen'in, pazarlamanın yönetimi ise Saffet Cercihin yönetiminde devam etti. Ahmet Göçmen vefat edince, oğullan işin başına geçti, onlarla yolumuza devam ediyoruz" diyor. Şirketin ürün gamında yağ, yakıt ve hava filtreleri yer alıyor. Asaş, üç ayrı üretim sahasında faaliyet yürüten şirket, ikisi İskenderun olmak üzere Adapazarı Arifiye'de yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda üretim yapıyor. Şirket, aylık 1 milyon 200 bin adet filtre üretebilme kapasitesine sahip. Bu da senelik 13 milyona ulaşan bir üretim adedine denk düşüyor. Üretiminin yüzde 50'sini ihraç eden şirket, başta Avrupa ülkeleri Almanya, Belçika, Hollanda, Isveç, Fransa olmak üzere Ortadoğu, Afrika, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ihracat yapıyor. Pazar payı yüzde 20 olan şirket, Marmara Bölgesi ve ağırlıklı olarak Adapazarı fabrikalarını büyütecek.

"Yatırımlarımıza istikrarlı şekilde devam edeceğiz. Marmara Bölgesi ve özellikle Adapazarı fabrikamızı büyüteceğiz." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder